Whiskey novinky z USA #2/24
Druhé letošní whiskey novinky z USA přinášejí několik nových plnění. Dali byste přednost mladšímu bourbonu z velmi oblíbené kentucké palírny nebo dospělému bourbonu od jednoho z největších amerických obrů?
Woodford Reserve Double Double Oaked (2024)
Kategorie: bourbon
Původ: Kentucky
Věk: NAS
ABV: 45,2%
Cena: 80$/375 ml
Další informace: dostupné u vybraných prodejců v Kentucky a v palírně
Jedno z nejvyhledávanějších plnění značky má nový přírůstek. Bourbon, který zraje navíc další rok v silně toastovaném a lehce vypáleném dubovém sudu je tentokrát k dostání i za branami palírny.
Heaven Hill Heritage Collection 18 Years Old
Kategorie: straight bourbon
Původ: Kentucky
Věk: 18 let
ABV: 60%
Cena: 300$
Další informace: dostupné u vybraných prodejců i mimo USA
Palírna Heaven Hill oznámila uvedení nejnovějšího plnění ze své edice Heritage Collection. Tvoří jej whiskey ze 133 sudů, které byly naplněny v prosinci 2005. Mashbill tvoří 78% kukuřice, 12% sladového ječmene a 10% žita. Podle master distillera Conora O’Driscolla se jedná o dokonale vyzrálý bourbon, který splní očekávání i těch nejnáročnějších pijanů.
Telegraficky
Green River Kentucky Straight Rye
Kategorie: blended rye
Původ: Kentucky
Věk: 4 roky
ABV: 47,5%
Cena: 35$
Další informace: dostupné v 26 státech USA
Buzzard’s Roost American Whiskey
Kategorie: blended
Původ: Indiana
Věk: 3 roky
ABV: 52,5%
Cena: 40$
Další informace: dostupné napříč USA
Nelson Brothers Maple Cask Finish
Kategorie: bourbon
Původ: Indiana, Kentucky a Tennessee
Věk: NAS
ABV: 52,9%
Cena: 125$
Další informace:
Lodestar
Kategorie: blended
Původ: Indiana
Věk: NAS
ABV: 45%
Cena: 45$
Další informace: dostupné napříč USA
Devils River Rye River Series
Kategorie: rye
Původ: Texas
Věk: 5 let
ABV: 50%
Cena: 80$
Další informace: dostupné v palírně
Krátké zprávy
Společnost New Riff Distilling oznámila jmenování svého prvního master distillera Briana Sprance. Před založením samotné palírny v roce 2014 byl jmenován head distillerem. Ken Lewis, zakladatel, spolumajitel a generální ředitel společnosti se pro něj rozhodl díky jeho odborným znalostem v oblasti fermentace z pozice sládka pro Boston Beer Company. Nyní je to podle něj jen logické potvrzení vůdčí role, kterou Sprance v palírně zastává.
Cheers!
Čtěte také:
Odběr novinek: