První whisky z palírny Dalmunach
Palírnu Dalmunach založila společnost Chivas Brothers‘ v roce 2014. Palírna leží ve městě Carron v oblasti Speyside na místě bývalé palírny Imperial, která byla zbourána v devadesátých letech. Hlavním úkolem palírny bude dodávat whisky do blendů společnosti Chivas Brothers‘ a jde tak o odpověď na založení palírny Roseisle společnosti Diageo.
Dalmunach však také bude produkovat vlastní single malt whisky. A první whisky se teď dostává do světa. Inaugurační Dalmunach whisky byla destilována v říjnu roku 2014, měsíc po zahájení destilace. Poté zrála 4 roky v sudu z amerického dubu. Z tohoto jednoho sudu bylo stočeno 348 lahví o sudové síle s obsahem alkoholu 64,5%. Whisky nebyla filtrována za studena.
Jelikož palírna není otevřená pro veřejnost, musíte si pro tuto whisky zajít do palíren Strathisla, Glenlivet, Aberlour či Scapa. Cena je 45 liber.