Anglická whisky Cotswolds zraje v sudech z Islay
Cotswolds je první anglická palírna, která pro zrání své single malt whisky využila sudy po rašelinné whisky ze Skotska.
Cotswolds Peated Cask byla vydestilována jako nerašelinná whisky. Poté byla uložena do 125 litrového quarter casku z ostrova Islay, ve kterém zrála rašelinná whisky. Výsledná whisky byla lahvována v sudové síle s obsahem alkoholu 59,3%.
Podle slov zakladatele palírny Daniela Szora, kouřové tóny dodané whisky ze sudu se perfektně doplňují s ovocným charakterem whisky Cotswolds. Daniel Sroz dále uvedl, že zpočátku mělo jít jen o experiment. Teď však tuto whisky plánují vydávat pravidelně.
První edice této whisky je v prodeji od začátku října. Jednu z 2 950 lahví můžete mít za 64,95 liber.
Palírna Cotswolds byla založena v roce 2014. Je jedna ze šesti anglických palíren whisky. 22. září 2014 byl v palírně naplněn první sud a v říjnu roku 2017 vyšla první 3letá whisky.
https://www.cotswoldsdistillery.com/