Palírna Bimber vydává svou druhou whisky
Mladá londýnská palírna Bimber představila svou druhou single malt whisky. Po 3leté whisky The First zrající v sudech po sherry Pedro Ximénez, teď přichází whisky zrající v sudech, které byly silně vypálené.
Whisky Bimber Re-charred Oak Casks byla do sudů uložena v roce 2016. Sudy z dubu bílého (American oak) palírna vypálila na úroveň 4 (aligátor – pojmenování podle povrchu sudu, který pak připomíná aligátoří kůži). Cukry ve dřevě během vypalování zkaramelizovaly a výsledná zuhelnatělá vrstva sloužila jako přírodní filtr. Díky tomu je výsledná whisky jemná a sladká. Lahvovaná je s obsahem alkoholu 51,9%.
Ve vůni ucítíte tropické ovoce, opečený ananas s trochou medu. V chuti jsou pak tóny červených jablek, banánu, ananasu a zralých hrušek.
Jak uvedl majitel a mistr palírny Darius Plazewski, v palírně jsou velmi hrdni na své bednářství. Tato whisky je také oslavou zručnosti a zápalu bednářů palírny Bimber.
Whisky je dostupná od 8. listopadu za 65£. Dostupných je 5 000 lahví.
Čtěte také:
Nová londýnská palírna Bimber zakládá věrnostní klub