Recenze whisky Martin’s Barrel

Dnes nás čeká recenze whisky Martin’s Barrel. Jde o novou sladovou whisky ze Zámecké palírny Blatná. Pro výrobu byl použitý slad nakuřovaný rašelinou a dubovými hoblinami. Poté co prošla trojitou destilací, zrála tři roky v nových vypálených dubových sudech vyrobených v České republice. Nalahvováno bylo pouhých 150 lahví s obsahem alkoholu 43,3%. Na další whisky z této palírny se můžeme těšit za necelé dva roky, kdy plánují pokračovat 5letým plněním.


Whisky: Martin’s Barrel
Palírna: Zámecká palírna Blatná
Region: Česká republika
Věk: 3 roky
Síla: 43,3%
Sudy: nové dubové
Cena: 1425,-
Koupit: 1er.cz

Vůně: výrazné švestky, rozinky, lehký náznak kouře
Chuť: alkohol, lehká kouřovost
Dozvuk: delší, sladší, rozinky

Hodnocení: 72%


A co napsat závěrem mojí recenze whisky Martin’s Barrel? Dlouho jsem přemýšlel jak zformulovat nějaké zhodnocení. Whisky má své klady i zápory. Nejdříve cena. 1 500,- za láhev se může zdát jako dost sebevědomá cenovka. Jedná se ale o velmi limitovanou whisky, kterou i tak budete mít problém sehnat a tak se vyšší cena dá pochopit. Vůně nabízí, spoustu příležitostí k prozkoumávání. Chuť je oproti tomu celkem jednoduchá a trochu ostřejší. V palírně se však hlavně plánují zaměřit na pětileté vydání. Další dva roky v sudu whisky ještě uhladí a whisky tak určitě pomůžou. Celkově jde o dobrou whisky s nadějným příslibem do budoucna. Ohodnotil bych jí 72% (jak hodnotím).

Recenze whisky Martin's Barrel

Sto whiskařů, sto chutí

Whisky můžete pětkrát ochutnat a pětkrát ve vás zanechá jiný dojem. Požádal jsem proto svého kamaráda Standu o jeho pohled na whisky Martin’s Barrel.

„Vůně je nasládlá a úžasná na čichání. Cítím povidla. Při napití trochu řízne do jazyka a zhořkne. Více toho bohužel v chuti nenacházím. Dozvuk je celkem fajn. Nasládlost postupně střídá mírná hořkost. Chuť trvá celkem dlouho a baví mě.“

A Vás milý čtenáři chci poprosit, ochutnali jste již tuto whisky, napište mi to do komentářů.


Seznam recenzovaných whisky


Čtěte také:

Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments